Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Ylen gallup: SDP nousi perussuomalaisten ohi, kokoomuksen etumatka kutistui

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo Ilta-Sanomien vaalitentissä Sanomatalossa Helsingissä 10. tammikuuta 2023.

Pääministeripuolue SDP on noussut opposition perussuomalaisten ohi toiseksi suosituimmaksi puolueeksi Ylen tuoreimmassa kannatusmittauksessa. SDP:tä äänestäisi nyt 19,1 prosenttia vastaajista, kun taas perussuomalaisia kannatti 18,4 prosenttia.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kolmen kärjen väliset erot ovat tasoittuneet, ja niiden kannatuserot mahtuvat runsaan kolmen prosenttiyksikön sisään. Loppuvuodesta haitari oli vielä kuuden prosenttiyksikön luokkaa.

Ykkösenä jatkaa yhä kokoomus, jonka etumatka kuitenkin heikkeni edellisestä mittauksesta 1,4 prosenttiyksiköllä 21,6 prosenttiin. SDP:n kannatus nousi 0,3 prosenttiyksikköä ja perussuomalaisten laski 0,9 prosenttiyksikköä.

Vihreät petrasi kannatustaan 0,7 prosenttiyksikön verran ja turvasi neljännen sijan 10,3 prosentin kannatuksella. Kannatuskaivossa tarpova keskusta jäi viidennelle sijalle 10,1 prosentin kannatuksella, josta oli huvennut 0,8 prosenttiyksikköä.

Kadosta kärsi myös kuudennella sijalla oleva vasemmistoliitto, joka menetti kannatusta täyden prosenttiyksikön verran ja sai 7,6 prosenttia vastaajien äänistä.

Taloustutkimus haastatteli mittausta varten tammikuussa 2  466 ihmistä. Puoluekantansa kertoi 1  724 haastateltavaa. Virhemarginaali on suurimmillaan 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE